Myopie bij jongeren

Myopie Management bij Klein Optiek

Bijziendheid (myopie) betekent dat je veraf wazig ziet. Normaal valt een afbeelding óp het netvlies, maar bij een bijziend oog valt het beeld ervóór. Dat komt doordat het oog in de lengte is vervormd.

Juist jongeren zijn een kwetsbare groep, omdat hun ogen nog niet uitgegroeid zijn. Vooral bij jongeren tussen de 6 en 17 jaar neemt bijziendheid nog vaak sterk toe.
Bovendien: eenmaal bijziend, altijd bijziend. Dus hoe eerder het herkend én beperkt wordt, hoe beter.

Je zou denken: ik zoek een leuke bril uit en dan is het probleem opgelost. Het klopt dat je dan weer scherp kunt zien, maar het is toch heel belangrijk om ervoor te zorgen dat je ogen niet verder achteruit gaan. Kinderen met een hoge minsterkte (hoger dan -6) hebben namelijk later een grotere kans om slechtziend of blind te worden door een oogziekte. Je oog groeit dus in je kindertijd langer, maar de nare gevolgen komen pas op latere leeftijd.
Het is zelfs zo dat myopie in 2050 waarschijnlijk de belangrijkste oorzaak van blindheid en slechtziendheid is.

Tijd om er iets aan te doen dus en je ogen te helpen ontspannen! 

Of verdere behandeling nodig is, is van veel factoren afhankelijk. Bij Klein Optiek kunnen we samen kijken hoe het met de ogen is. In samenwerking met een optometrist zullen we een plan maken. Er zijn namelijk diverse behandelmethodes.

Wij specialiseren ons in myopie management. Daardoor kunnen wij contactlenzen aanpassen die de remming van de lengtegroei van het oog helpen. Vaak zijn daar verschillende mogelijkheden in.

Brillenglazen, zoals SightGlass Vision

SightGlass Vision brillenglazen met Diffusion Optics Technology helpen het licht te verstrooien, waardoor het contrast op het netvlies afneemt, wat helpt om de abnormale groei in jonge ogen te vertragen. Een centraal heldere opening/aperture zorgt voor ongefilterd zicht wanneer dit nodig is om extra fijne details van dichtbij te bekijken.

Ortho-K lenzen, zoals Dreamlite MC nachtlenzen

Deze contactlenzen werken als een soort beugel voor je oog. De speciale vorm van de lens maakt het hoornvlies ’s nachts, wanneer het kind slaapt heel subtiel iets platter. Dit corrigeert de oogfout waardoor hij of zij overdag zonder lenzen in de verte gewoon scherp ziet. Doordat het beeld aan de buitenkant minder sterk gecorrigeerd wordt helpt dit achteruitgang te remmen.

Zachte lenzen, zoals de MiSight

MiSight daglenzen worden overdag gedragen en bevatten speciale ringen waardoor ze invloed hebben op de ooggroei. Tegelijkertijd zorgen ze ervoor dat je scherp zicht hebt.

Kom voor meer informatie bij ons langs aan de Langestraat. Onze Myopie Management specialisten helpen u graag.