Hoe maken we je nieuwe bril op maat in 3 stappen?

Het grote voordeel van brillenglazen op maat.

Bij een maat- of mantelpak kun je zeggen dat het ‘als gegoten’ zit. Niets knelt, niets drukt. Alles ziet er perfect uit.
Een speciaal voor u gemaakte bril met brillenglazen op maat in het juiste montuur heeft precies hetzelfde effect: uw ogen voelen zich meteen heerlijk op hun gemak. Met als resultaat scherper en contrastrijker zicht, met name in de schemering.

1. De DNEye® scanner

Eerst worden uw ogen gemeten met de ultramoderne DNEye® Scanner van Rodenstock. De DNEye® Scanner legt niet alleen de standaardwaarden voor bijziendheid, verziendheid en de onregelmatige kromming van het hoornvlies vast, maar nog veel meer. Zoals de reactie van uw pupillen overdag en ’s avonds en de bijbehorende veranderingen in uw gezichtsvermogen.
Op deze manier kunnen ook individuele afwijkingen vastgesteld worden die verantwoordelijk zijn voor bijvoorbeeld een verminderde contrastgevoeligheid en slecht zicht in de schemering.

2. De Impressionist®

Bij de productie van brillenglazen op maat speelt de pasvorm van de bril op het gezicht een beslissende rol.
U kijkt gewoon in de spiegel van de ImpressionIST®. Met twee camera’s worden er vanuit twee gezichtshoeken beelden van u gemaakt. Met behulp van deze beelden worden in combinatie met het door u gekozen montuur parameters van uw gezicht nauwkeurig gemeten, zoals de afstand tussen uw pupillen en hun diameter.

3. De berekening

Wij sturen de meetresultaten samen met uw bestelling en de restresultaten van de ‘normale’ oogtest naar Rodenstock. En nu komt het echte ‘geheim’ van de geavanceerde productietechnologie: de berekening van de voor u optimale brillenglazen die op elk gezichtspunt perfect afgestemd zijn op uw ogen.
Het resultaat zijn de nauwkeurigste brillenglazen die Rodenstock ooit gemaakt heeft. Hiermee kunt u uw gezichtsvermogen eindelijk ten volle benutten. Het verschil met een standaardbril zult u meteen merken.

Wilt u ook zo’n comfortabele bril op maat? Kom bij ons langs! We maken graag met u een afspraak voor uw oogmeting.