Myopie Management bij Klein

Bijziendheid (myopie) betekent dat je veraf wazig ziet. Normaal valt een afbeelding óp het netvlies, maar bij een bijziend oog valt het beeld ervóór doordat het oog in de lengte is vervormd.

Juist jongeren zijn een kwetsbare groep omdat hun ogen nog niet uitgegroeid zijn. En vooral bij jongeren tussen de 6 en 17 jaar neemt bijziendheid nog vaak sterk toe. Bovendien: eenmaal bijziend, altijd bijziend. Dus hoe eerder het herkend én beperkt wordt, hoe beter.

Helaas bestaat er geen wondermiddel tegen bijziendheid, maar er zijn wel mogelijkheden voor het remmen van de lengtegroei van de oogbol. Dit kan onder andere door het aanpassen van de levensstijl en het toepassen van de 20-20-2 regel.

Maak de 20-20-2 leefregel onderdeel van de dagelijkse routine

  • Na 20 minuten dichtbij kijken
  • Een onderbreking van 20 seconden om in de verte te kijken
  • Minstens 2 uur per dag buiten zijn/spelen

Of verdere behandeling nodig is, is van veel factoren afhankelijk. Bij Klein Optiek kunnen we samen kijken hoe het met de ogen is. In samenwerking met een optometrist zullen we een plan maken. Er zijn namelijk diverse behandelmethodes.

Wij specialiseren ons in myopie management. Daardoor kunnen wij contactlenzen aanpassen die de remming van de lengtegroei van het oog helpen.

Ortho-K lenzen, zoals Dreamlite MC nachtlenzen
Deze contactlenzen werken als een soort beugel voor je oog. De speciale vorm van de lens maakt het hoornvlies ’s nachts, wanneer het kind slaapt heel subtiel iets platter. Dit corrigeert de oogfout waardoor hij of zij overdag zonder lenzen in de verte gewoon scherp ziet.

Zachte lenzen, zoals de MiSight
Deze lenzen worden overdag gedragen en bevatten speciale ringen waardoor ze invloed hebben op de ooggroei. Tegelijkertijd zorgen ze ervoor dat je scherp zicht hebt.

Kom voor meer informatie bij ons langs aan de Langestraat. Onze Myopie Management specialisten helpen u graag.