Is jouw kind misschien bijziend?

Kom langs bij Klein Optiek voor een oogmeting tijdens de Kinder OogCheckWeken!

Weet je wat (op latere leeftijd) de gevolgen voor jouw kind kunnen zijn als hij of zij hoge myopie ontwikkelt? Helaas is dat bij veel ouders niet het geval, waardoor myopie (bijziendheid) later wordt ontdekt. Daardoor neemt de kans op ernstige oogaandoeningen of blindheid toe. Klein Optiek slaat de handen in een met CooperVision SEC en organiseert de gehele maand april de Kinder OogCheckWeken. Kom langs voor een professionele oogmeting in Delden.

De myopiefeiten spreken voor zich:
– 1 op de 4 kinderen heeft myopie.*
– Het aantal kinderen met bijziendheid neemt in aantal en ernst toe1
– Veel ouders zijn niet op de hoogte van myopie en de gevolgen voor het kind (nu en op latere leeftijd).
– De sterkste toename van myopie vindt meestal plaats tussen de 6 en 17 jaar.**

Oogmeting voor kinderen tijdens Kinder OogCheckWeken

Steeds vaker zien kinderen en jongeren in de verte niet goed. Deze bijziendheid ontstaat onder andere door een digitale leefstijl, waarbij ze veel en langdurig dichtbij op schermen kijken. Omdat onbehandelde bijziendheid kan leiden tot ernstig zichtverlies op volwassen leeftijd, is het belangrijk om regelmatig de ooggezondheid van je kind te laten checken. Onze opticien heeft als Myopie Management Expert jaren aan ervaring en veel expertise op het gebied van myopie management. Het is vergelijkbaar met een tandartsbezoek: regelmatige oogcontrole kan blijvende schade voorkomen of inperken.

Wat kun je zelf tussen de oogmetingen doen?

Thuis kun je als ouder/verzorger zelf wat doen tussen de oogcontroles door, omdat de ontwikkeling van bijziendheid vooral veroorzaakt wordt door een digitale leefstijl.
– Houd met een timer in de gaten dat je kind na iedere 20 minuten dichtbij kijken minimaal 20 seconden in de verte kijkt.
– Stimuleer je kind om naar buiten te gaan en buiten te spelen (minimaal 2 uur per dag).
– Let erop dat de kijkafstand een armlengte is.

Help je ook mee de ogen van jouw kind zo gezond mogelijk te houden? De opticiens van Klein Optiek maken voor jou én je kind het verschil als Myopie Management Experts. Vanuit regio Hof van Twente zijn wij goed bereikbaar. Graag tot ziens met je kind in april tijdens de Kinder OogCheckWeken. #ThanksForChecking

  *NOS. Kwart 13-jarigen bijziend, onderzoekers waarschuwen voor telefoongebruik. Jun, 2018.
**Morgan P. Is Myopia Control the Next Contact Lens Revolution? The Optician 2016.