Brildragers zijn slimmer!

Nero gebruikte een hol uitgeslepen smaragd, veel later bruikte een Arabische arts en wiskundige Beryl. Pas in de dertiende eeuw werden vergrootglazen in een raamwerk gestopt, om deze hulpmiddelen draagbaar te maken. Nog een eeuw later ontstond de ambacht van brillenmaker. Met de tijd komen we de monocle, knijpbril en lorgnet tegen. De bril, zoals wij deze nu dragen, is in 1730 ontworpen. Vandaag de dag zijn brillen niet meer weg te denken. Een fascinerende historie…

Ook historisch is de Twentse Brocante Fair! Op zondag 3 juni staat het centrum van Delden voor de tiende keer vol met ouderwets gezellige kraampjes, muziek en lekkere dingen. Wij zullen niet open zijn, maar wie weet kom je nog een gave, ouderwetse zonnebril tegen! Met onze G-Sevenstars brillen pas je er zo tussen! Of heb je toch liever een snelle planga op je neus?

Heb je het al gehoord? Het is bewezen dat wij, de bril- en lensdragers, slimmer zijn dan niet-dragers! Gerard Ekdom meldde dit berichtje op de radio. Het resultaat komt uit een onderzoek aan de univeristeit van Edinburgh’s CCACE. Toen wij dit meekregen móesten wij deze boost ook aan jullie laten weten. Draag je geen bril maar wil je toch intelligent overkomen? We kunnen ook brillenglazen zonder sterkte in dat toffe montuur slijpen!

Vandaag heb ik ook te horen gekregen dat het Internationale Dag tegen Roken en Tabak is. De dag is door de World Heath Organisation uitgeropen om aandacht te besteden aan de risico’s van tabak. Deze dag bestaat al sinds 1987 en heeft elk jaar een ander thema. “Tobacco breaks hearts” is de leus dit jaar. Veel oogaandoeningen komen vaker voor bij rokers dan bij niet-rokers: macula degeneratie, waarbij het netvlies beschadigd raakt, glaucoom, waarbij de oogzenuw beschadigd raakt, en vertroebeling van de ooglens, ofwel staar. Voor een oogonderzoek is een afspraak zo gemaakt. Wij zullen onder andere de oogdruk opmeten en het zicht controleren.